dinsdag 26 januari 2016

Imuunversterkend theetjeIk weet niet hoe het bij jullie zit maar ik denk dat de concentraties virussen en bacteriën hier ten huize mama van vijf welig aan het kweken en vermenigvuldigen zijn. En ook al krijgen ze ons niet echt knock-out, het maakt de dagelijkse rompslomp er niet echt makkelijker op. Zakdoeken vliegen in het rond, net als de inhoud spijtig genoeg:-(, de hoofdpijn komt net iets sneller opzetten als anders en het opstaan 's morgens vroeg net ietsjes pijnlijker (ooit komt er een tijd dat ik nooit meer van mijn leven een wekker zet!!). Dat zijn dan die momenten waar je uitkijkt naar je dekentje en een warme thee, een warm bad en een goed boek of nog beter gewoon lekker vroeg in bed te kruipen.
En dat is nu exact wat ik nu ga doen maar niet voordat ik eerst het superlekker receptje van dit theetje heb gedeeld.

6dl warm water
2cm geraspte gember
sap van 1 citroen
1/2 theelepel kurkuma

Alles 10 minuutjes laten trekken en dan zeven en klaar.

Slaapwel!

8 opmerkingen:

 1. Hier ook een grote gemberthee fan. Wij doen er soms ook geperste appelsien en kaneel bij. Heerlijk. En bovendien ook nog eens super gezond! Ik kreeg er vorige winter een hardnekkige angina mee onder controle, zonder 1 antibioticapil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak die thee ook regelmatig, maar zonder kurkuma
  Dit ga ik zeker eens uitproberen (kurkuma is goed voor ontstekingen, he!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah voila, dat is ook mijn thee in tijden van nood.
  Works every time.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat is totaal niet mijn smaak. Ik drink liever kamillethee voor het slapen, ook goed als ontstekingsremmer trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vroeg me al af hoe het kwam dat je thee zo geel was op de foto's, maar het is de kurkuma dus. Zal ik bij mijn volgende theepot ook eens toevoegen, goeie tip! In de zomer doe ik er nog verse citroenmelisse bij uit de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen