zondag 7 augustus 2016

Kamperen in het Meerdaalwoud
Geen idee waar ik het kampeervirus heb opgedaan want als kind ging ik nooit kamperen. Maar om één of andere reden vind ik het back-to-basics idee van sterrenhemels, dikke truien bij het kampvuur en in je onderbroek met je laarzen aan je tanden poetsen ongelooflijk romantisch. Misschien dat mijn jeugdbeweging er toch ergens tussenzit. Dus toen we ontdekten dat er in onze Belgische bossen verschillende bivakzones zijn waar je op 'de wilden boef' met je tent kunt aankomen om een nachtje te logeren vonden we dit een ideale gelegenheid voor onze kampeerdoop. Eens zien of we überhaupt onze tent zouden kunnen opzetten en iets te eten maken op gasbidonnekes voor 7 man. Maar kijk..we did it :-). Al moet ik eerlijk bekennen dat de nieuwe generatie Quechua tenten  het ons ook uitermate makkelijk maken. Zelf de grootste familietent zet je tegenwoordig op in minder dan 10 minuten. Je blaast hem zowaar recht met een pomp :-). Ideaal als je het mij vraagt...blijft er meer tijd om te genieten van een zalige zonsondergang bij een glaasje wijn aan het kampvuur. En het kampeervirus...dat heeft zich razendsnel vermenigvuldigd bij ons hele gezin :-) :-)


Deze post kwam er in een samenwerking het agentschap voor Natuur en Bos en Decathlon

10 opmerkingen:

 1. Oh wauw, dat wist ik niet van die bivakzones. Die staat dus nu bij mijn favorieten voor als de baby weer een jaartje ouder is! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! Ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat het kampeervirus heerst is duidelijk te zien! Wat een vrolijkheid! Drinken de kinderen al koffie? Dat lijkt te zien op een van de foto's.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gingen altijd op hotel en dat werkte echt niet voor onze kids.... twee jaar geleden een 2dehandse vouwwagen gekocht en nu willen we nooit nog anders...de vouwwagen ruilden we wel al in voor een retro caravannetje... mogen op die bivaks enkel tenten? Lijkt me anders leuk om onze weekends door te brengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gingen altijd op hotel en dat werkte echt niet voor onze kids.... twee jaar geleden een 2dehandse vouwwagen gekocht en nu willen we nooit nog anders...de vouwwagen ruilden we wel al in voor een retro caravannetje... mogen op die bivaks enkel tenten? Lijkt me anders leuk om onze weekends door te brengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook sinds enkele jaren enthousiaste kampeerders geworden! Nooit gedacht, maar wij willen nu niet meer anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, superleuke tip voor een korte vakantie dicht bij huis! Onthoud ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien een leuke idee om te gaan : http://www.ccdeborre.be/feestinhetbos
  (ik ben gewoon een franstalige bewoner van Beauvechain, ik vind dit tweetalige idee heel leuk !)
  Zelf zal ik proberen om met mijn kinderen te gaan...

  BeantwoordenVerwijderen