maandag 1 augustus 2016

Spelenderwijs Engels lerenSpelenderwijs Engels leren...je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen volgens mij. Als ik zie hoe vaak ik Engels praat, mails beantwoord of Engelse magazines of boeken lees....de wereld is een heel stuk bereikbaarder als je deze taal onder de knie hebt. Meer zelf, de kinderen vragen er zelf achter als ze naar tv kijken of op het internet surfen. Ergens is het spijtig dat je hier in België pas Engels krijgt als je 15 bent...Daarom ook dat ik zo blij was toen ik deze Engelse boekjes ontdekte. Gemaakt op kindermaat om spelenderwijs en intuïtief engels te leren. Elk boekje begint namelijk met een korte inhoud en beschrijving van de personags in het Nederlands en je alle moeilijkere woorden staan vetgedrukt en uitgelegd op de uitklapbare woordenlijst. De tekeningen geven voldoende context zodanig dat de kinderen het verhaal echt wel begrijpen. Al moet ik wel bekennen dat ik de boekjes voorlees om zeker te zijn dat ze de juiste uitspraak ook mee hebben.

Deze blog kwam er in samenwerking met uitgeverij Zwijsen. De boekjes maken deel uit van de serie Books4you.

6 opmerkingen:

 1. In het KA starten ze in het 1e middelbaar al met Engels :-) Lijken me wel leuke boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke tip! Onze kinderen willen namelijk al Engels leren maar de oudste is nog maar 7,5. Aangezien wij thuisonderwijs geven, zit Engels bij ons in de lesrooster maar veel degelijk materiaal is er niet te vinden voor jonge kinderen. Ga de boekjes eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in NL krijgen ze echt vanaf 4 jaar al simpel engels en vanaf 8 jaar als schoolvak engels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super! Als leerkracht Engels kan ik dit alleen maar aanmoedigen! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij proberen onze kleuter ook al wat wegwijs te maken in de taal met de kleuterboekjes die we regelmatig cadeau krijgen van Australische en Amerikaanse vrienden. Maar ik kan me voorstellen dat het - wanneer ze zelf gaan lezen - moeilijker wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In het GO! krijgen de leerlingen Engels vanaf het eerste middelbaar hoor. In het VVKSO is dat pas een jaar later. Zelf ben ik als leerkracht Engels ook een voorstander om reeds in het kleuter op een speelse wijze met de Engelse taal om te gaan. Toen ik 7 à 8 jaar was had ik ook zulke leuke boekjes waarin allerhande oefeningen en spelletjes stonden, ik keek veel naar CBBC in het weekend, naar Amerikaanse series, las in het vijfde leerjaar Harry Potter al in het Engels. Blijf je kinderen vooral op een speelse wijze stimuleren!

  BeantwoordenVerwijderen