donderdag 4 augustus 2016

Tripje down memory laneWel grappig hoe je plots een huis waar je vroeger als kind zo vaak kwam ineens met andere ogen gaat bekijken. Mijn oma van bijna 93 jaar woont al haar hele leven in een huisje in Ronse waar de tijd voor een groot stuk is blijven stilstaan. Inclusief een keukentje waarvoor zou gevochten worden in de kringloopwinkel en een prachtig muntgroene tegeltjes in haar badkamer. Alhoewel mijn omaatje nog volledig bij de les is (ze leest nog de knack en kent zelf pukkelpop en twitter!) snapt ze helemaal niet waarom ik zo lyrisch ben over haar keuken. Het feit dat alles er nog zo bijstaat is louter de vrucht van haar orde, zorgzaamheid en degelijkheid. Neen, haar ga je niet snel betrappen op verspilling. Wat het op zich allemaal des te mooier maakt. En de kids die hopen uit de grond van hun hart dat hun overgrootomaatje 100 gaat worden :-)


14 opmerkingen:

 1. Oh wauw wat een prachtige foto's! Zalig gewoon om te zien!
  Hier ook nog een overgrootbomma voor de kindjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch, die gekleurde keukenkastjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooh, zo schoon! idd, als ik ooit zo'n keukentje zou vinden in de kringwinkel, ik sprong een gat in de lucht! die deurtjes en kleurtjes en rekjes... en de bureaukast en lamp en ... en je oma'tje: die is ook goud waard, dat is duidelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is inderdaad prachtig!
  heerlijk dat er nog zo'n huizen bestaan...nostalgie
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtige beelden! en over de keukenkasten en rekje met de glazen bakjes zou ik ook lyrisch doen :-) Hier ook nog een overgrootmoe van 92, maar woont helaas niet meer in haar eigen huis, wél in een serviceflat omringd door haar mooie spulletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om als volwassene een grootouder te hebben (zijn allemaal ontvallen tijdens mijn jeugdjaren) en moet zelfs mijn moeder al 8 jaar missen als jonge 40-tiger. Koester dat geluk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een "kranig"omatje!!!93 en nog in haar eigen huisje amai!en zo te zien ook heel blij met jullie komst,in de "vlaamse ardennen",daar is het ook mooi!(ik woon in de buurt,knipoog!)fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super! Is het kleedje of de trui met de spiegeleitjes op iets wat je zelf gemaakt hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt van het merkje Emile en Ida en ik vond het op de webshop www.goldfish.be Is ondertussen al dé favoriete trui van ons Fee :-)

   Verwijderen