zondag 16 oktober 2016
Creatieve wentelteefjes als zondagsbrunch
Zin om eens iets anders te doen met de klassieke wentelteefjes? Waarom eens geen brunch organiseren met hippe french toasts waarbij de kinderen kunnen kiezen uit verschillende toppings? Want wie zegt dat je wentelteefjes enkel kunt eten met suiker? Wij combineerde verschillende soorten brood en melk met zoet en en hartige toppings. Hieronder het recept en de combo's die bij ons goed werkten. Al mixten de kinderen gewoon alles door elkaar :-)
Klassieke wentelteefjes:
- 3 eieren
- 3 dl melk
- 4 sneetjes wit brood
- klontje bakboter
1. Meng de melk met de eieren met de garde.
2. Dop de boterham in het mengsel
3. Laat de boter smelten en bak de boterham langs beide kanten tot hij bruin ziet
Originele wentelteefjes:
Wit brood / Havermelk/ banaan-bresilienne en kinnekessuiker
Bruin brood/ Chocolademelk/ ricotta-frambozen en chocoladeschilfers
Volkorenbrood/ Volle melk/ geitenkaas-appel en honing
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Zit je nou op de kast? Haha
BeantwoordenVerwijderenWe hebben een mezzanine boven :-)
VerwijderenDat vroeg ik me ook af:D
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit, met de camera op ZOS aan de lamp?
BeantwoordenVerwijderenZiet er supergezellig uit!
BeantwoordenVerwijderenen eindelijk is het mysterie van de 'boven de tafel foto's' ontrafeld :)
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenOooh, nu heb ik ook zin in 'verloren brood' (zo noemen wij het hier)! Heerlijk eenvoudig om te maken en toch zo lekker! En op culinair vlak ben ik niet zo'n durver maar de versies met geitenkaas/appel en frambozen/chocoladeschilfers moet ik de volgende keer toch eens uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenOoooh ik wil foto's van die mezzanine zien :)
BeantwoordenVerwijderenwat een lekker idee :D :D
BeantwoordenVerwijderen