zondag 16 oktober 2016

Creatieve wentelteefjes als zondagsbrunch







Zin om eens iets anders te doen met de klassieke wentelteefjes? Waarom eens geen brunch organiseren met hippe french toasts waarbij de kinderen kunnen kiezen uit verschillende toppings? Want wie zegt dat je wentelteefjes enkel kunt eten met suiker? Wij combineerde verschillende soorten brood en melk met zoet en en hartige toppings. Hieronder het recept en de combo's die bij ons goed werkten. Al mixten de kinderen gewoon alles door elkaar :-)

Klassieke wentelteefjes:

- 3 eieren
- 3 dl melk
- 4 sneetjes wit brood
- klontje bakboter

1. Meng de melk met de eieren met de garde.
2. Dop de boterham in het mengsel
3. Laat de boter smelten en bak de boterham langs beide kanten tot hij bruin ziet

Originele wentelteefjes: 

Wit brood / Havermelk/ banaan-bresilienne en kinnekessuiker
Bruin brood/ Chocolademelk/ ricotta-frambozen en chocoladeschilfers
Volkorenbrood/ Volle melk/ geitenkaas-appel en honing

10 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit, met de camera op ZOS aan de lamp?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er supergezellig uit!
    en eindelijk is het mysterie van de 'boven de tafel foto's' ontrafeld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh, nu heb ik ook zin in 'verloren brood' (zo noemen wij het hier)! Heerlijk eenvoudig om te maken en toch zo lekker! En op culinair vlak ben ik niet zo'n durver maar de versies met geitenkaas/appel en frambozen/chocoladeschilfers moet ik de volgende keer toch eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooooh ik wil foto's van die mezzanine zien :)

    BeantwoordenVerwijderen