woensdag 12 oktober 2016

Handen wassen!Dat mijn kinderen niet vaker ziek zijn mag eigenlijk een wonder heten als ik zie met welke vuile handen ze soms aan tafel komen. Om één of andere reden is hygiëne niet iets waar kinderen vanzelf aandacht aan geven dus als mama zit er niet veel anders op dan elke dag jezelf 'heb je je handen gewassen' horen zeggen tussen de andere zinnen 'is je huiswerk gemaakt', 'ruim je kamer op', 'kam je haar eens' en 'trek de wc door'. Ik kijk nu al uit naar de dag dat dat allemaal vanzelf gaat. Niet dat ik een hygiëne freak ben. Verre van zelf...ik ben er van overtuigd dat te proper ook niet goed is maar af en toe loopt het wel de spuigaten uit en dan vliegen ze alle vijf naar de keuken om hun handen te wassen met controle achteraf :-) En als ik echt in mijnen trip zit hebben ze helemaal pech en begin ik als een zotte ook nog eens 100 nagels te knippen. Want serieus...hoe rap groeien die kindernagels niet???

Voor diegene die geïnteresseerd zijn heeft Tork educatieve kinderboekjes rond handen wassen op de mark gebracht 'Ella en haar vriendjes stoppen Bactero'. Zin om een exemplaar te ontvangen? Dat kan door een mailtje te sturen naar tork@outsource.be. De eerste vijf kandidaten krijgen een boekje toegestuurd.

Ter info: deze post kwam er in samenwerking met Tork in het kader van de Global handwashing day op 15 oktober. Wil je meer weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Hier vind je alle info.

3 opmerkingen:

  1. Mij lijkt het ook dat de kindjes hun nagels veel sneller groeien dan de mijne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zeg, dat haar van mijn tweejarige wil maar niet deftig op gang komen, alle energie en keratine gaan in haar nagels!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nageltjes groeien bij iedereen verschillend heb ik geleerd, en dat handen wassen. Tja...

    BeantwoordenVerwijderen