vrijdag 7 oktober 2016

Wat eten we vanavond?






Gezond, snel en lekker eten...voor veel gezinnen blijft het een dagelijkse uitdaging. Ik denk dat ik al honderden manieren heb geprobeerd om een ideale oplossing te vinden om die dagelijkse 'wat eten we vanavond' vraag efficiënt te beantwoorden. Vooruit koken, thuisleveringen van maaltijdboxen, diepvries volsteken, weekplanningen,...En vaak lukt het daar ook mee...even vaak ook niet :-). Te laat besteld, gefaald in je 'week'organisatie, geen tijd om vooruit te koken, diepvries die leeg is...en dan zijn de verspakketten van Albert Heijn een goede oplossing.  Je weet terwijl je in de file staat onderweg naar huis dat je een winkel gaat moeten binnenspringen om toch nog iets zinnigs op te tafel te krijgen en dan kan het enorm helpen dat je niet op zoek moet naar inspiratie wat je gaat klaarmaken om dan als een zotte de hele supermarkt door te crossen om de ingrediënten te verzamelen. Gewoon een verspakket in je kar smijten en zonder veel te moeten nadenken afrekenen. Het kan toch wel helpen in die dagelijkse ratrace. En thuis tover je verse lasagne, Indianse tandoori wraps of verse pompoensoep op tafel alsof er niets anders gepland was. Voor ons is het in ieder geval een oplossing voor die dagen dat ik effe de pedalen verlies...en bijkomend voordeel, de recepten zijn zo eenvoudig dat kinderen perfect kunnen meehelpen.

Hieronder het receptje van de snelle lasagne gebaseerd op het verspakket van Albert Heijn.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en snij alle groenten in kleine stukjes
2. Roerbak het gehakt en de ajuin rul en voeg de gesneden groenten toe
3. Voeg de tomatensaus toe die in het verspakket zit
4. Voeg 300ml melk toe en roer goed
5. Vul de ovenschaal afwisselend met de saus en de lasagnevellen
6. Na 20 minuutjes heb je verse lasagne

Smakelijk

Ter info : Deze post kwam er in samenwerking met Albert Heijn voor wie ik de verspakketten mocht uittesten. Meer weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Hier vind je meer uitleg.

10 opmerkingen:

  1. oh tiens, dat ziet er inderdaad wel handig uit. Pech dat de AH in Leuven sluit :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk tafereel om naar te kijken (eten ziet er ook lekker uit hoor :-)). Wat een gezellige boel toch altijd bij jullie. Maar misschien wil ik het geluid er niet bij horen....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er lekker uit! Bestaat die box dan in verschillende maten? 2 of 4 personen? want wij zijn maar met 2 en een kleuter, en jullie met 7 waarvan al grotere kinderen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jo, We zijn met 2 volwassenen en gebruiken de pakketten ook. Ik denk dat Mamavanvijf er meer dan eentje gebruikt ;).
      En als je overhoudt.. dan kun je het altijd een dagje later nog opeten. (scheelt dan weer koken :)).

      Verwijderen
  4. Wij gebruiken de familiebox van AH met veel plezier. We zijn met 2 en 2 kleine kinderen. Het overschot gaat in de vriezer, wordt gebruikt als lunch of er gebruiken minder van de ingrediënten en hebben zo een extra maaltijd.
    Op deze manier hoeven we minder te plannen en eten we vaker vers en kidsproof.
    Groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij gebruiken de familiebox van AH met veel plezier. We zijn met 2 en 2 kleine kinderen. Het overschot gaat in de vriezer, wordt gebruikt als lunch of er gebruiken minder van de ingrediënten en hebben zo een extra maaltijd.
    Op deze manier hoeven we minder te plannen en eten we vaker vers en kidsproof.
    Groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn dochter zit in Antwerpen op kot en is ook fan van de AH want daar verkopen ze 1 persoons pakketjes,ideaal voor studenten,elke keer wat anders om te smullen zegt ze ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. klinkt goed, het gemak van Hello Fresh/Smartmat zonder dat je je op voorhand moet organiseren. Mag ik iets vragen? Ik ben benieuwd waaruit jouw samenwerkingen en die van andere bloggers precies bestaan. Krijg je dingen gratis, of kortingen? Ik vind het heel fijn wanneer een samenwerking vermeld wordt en mss kan je criticasters de mond snoeren met volledige transparantie?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is nu eens het voordeel van thuisblijfmama te zijn se. Tijd genoeg om recepten te zoeken, alles rustig bij elkaar sprokkelen in de supermarkt (op een uur dat het zeker niet druk is). Oké ik probeer het tbm-zijn wat te verbloemen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Waar liggen deze pakketten precies? Dit weekend snel snel door AH gelopen (met twee kids ad hand), maar niet gevonden :(

    BeantwoordenVerwijderen