zaterdag 12 november 2016

De sint is weer in het land

Eindelijk (vanuit kinderoogpunt) is het weer zover...de sint is weer in het land. De tijd is weer aangebroken voor sinterklaasliedjes, aftelkalenders, wenslijstjes, marsepein, pepernoten en heel veel sinterklaastekeningen.  En waar we vorige jaren genoten van de intrede van de sint vanuit onze luie zetel reden we deze keer, verkleed als pietjes, naar Antwerpen. We trotseerden de bittere kou en konden genieten van het spektakel van de circuspieten en kregen zelf een aai over onze bol van de heilige man himself. Zeg nu zelf, ge zou voor minder met uw hele kroost naar de Scheldestad afzakken. Grappige is wel dat we vorig jaar Lukas en Ella de waarheid over sinterklaas vertelden maar dat ze dit precies onder de mat hebben geschoven. Met als gevolg dat ik dus niet meer weet wie het nu wel en wie het niet weet :-D. Zou het zijn omdat ze schrik hebben dat ze anders geen cadeautjes zouden krijgen? Geen idee...Feit is dus wel dat het hele sinterklaasgebeuren hier nog heel sterk leeft ten huize mama van vijf. En ik stiekm lekker meegeniet :-)

5 opmerkingen:

 1. Hier ook eentje die het sinds vorig jaar weet en toen zelf besliste dat ze dat gewoon zou vergeten. Ik merk iets minder enthousiasme bij het maken van tekeningen en de brief, maar voor de rest gaat ze er gewoon helemaal mee in op.
  Wij keken thuis vanuit de zetel naar de aankomst. Ook de komende weken staan hierin hetteken van de Goede Sint. Ook ik geniet lekker mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons is iedereen al jaaaaaren ingeleid in het geheim, en toch blijft Sinterklaas het fijnste familiefeest van het jaar. Want ook als je 21 bent is op kousenvoetjes naar beneden sluipen en met alle neefjes en nichtjes tot 3 tellen voor de deur opengaat ontzettend spannend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier weet enkel onze oudste voorlopig 'het' grote geheim, maar ook wij hebben soms de indruk dat ze het gewoon 'vergeten' is... ;-) Wij waren gisteren trouwens ook in Antwerpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, hier ook..Ze weet het want ik vertelde het haar zelf..(op school kon het anders minder Fijn aankomen)en we zagen het intrede... zegt ze "maar dat is wel de echte toch he mama?" En stiekem vind ik dat ook wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen