maandag 18 december 2017

Was dit even confronterend!Of ik zin had om mijn rijvaardigheids skills eens te testen en de uitdaging wou aangaan om samen met andere bloggers op een glad en ijzig parcours te leren remmen, obstakels te vermijden en je auto onder controle houden als je begint te slippen?

Ik heb ondertussen bijna 17 jaar mijn rijbewijs en durf mij een ervaren chauffeur te noemen maar ergens besefte ik zeer goed dat in zo'n omstandigheden waarschijnlijk de paniekreactie het zou overnemen dus een beetje training kon zeker geen kwaad.

Was dat even slikken toen ik aan de opleiding begon...alles deed ik fout wat ik fout kon doen, remmen als je op je koppeling moest drukken, niet kijken naar waar je wilt uitwijken maar naar het obstakel, en snokken aan het stuur ipv zachtjes te sturen ...en ik was niet alleen die moeite had om de auto onder controle te houden, ik kon ook eens meemaken wat het was om als passagier in een rondtollende auto te zitten. Ik kan je verzekeren dat je hart extra sprongetjes maakt.

Na een voormiddagje oefenen voelde ik mij nog nederiger als ervoor...ik had kunnen oefenen in een veilige omgeving en kende de theorie maar voelde vooral het besef dat even niet opletten in het verkeer een gigantische impact kan hebben. En zoals de lesgevers het zeiden...eigenlijk is elke chauffeur gebaat bij deze cursus. Ik ben in ieder geval heel voorzichtig naar huis gereden :-)

Deze rijvaardigheidscursus werd mij aangeboden door ProMove die nu ook  geschenkbonnen ter beschikking heeft voor onder de kerstboom. Van een veilig cadeautje gesproken. ;-)


3 opmerkingen:

  1. Ik mocht werkgerelateerd (mugverpleegkundige) al eens een slipcursus gaan volgen. Gegil gegarandeerd! En teambuilding op en top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nadat we enkele weken geleden iemand verloren in het verkeer (gladde wegen) dacht ik weeral na over een slipcursus. Ik ben panisch als het gesneeuwd heeft en zo'n cursus zou misschien wat meer zelfvertrouwen geven.

    BeantwoordenVerwijderen