zondag 19 juli 2015

En als we nu eens een dagje naar Pairi Daiza gaan


Toen ik een paar weekjes terug een mailtje ontving met de vraag of ik graag aanwezig was op de blogdag in Pairi Daiza dacht ik oh ja leuk, dat gaan de kinderen leuk vinden en ik kan nog een paar blogcollega's (JudithHeidi, KathleenLobke en Kelly) ontmoeten. Ik hield er met andere woorden geen rekening mee dat ikzelf ook helemaal zou worden betoverd door het prachtige park. Want dat was hetgeen er gebeurd is: niet alleen de kids maar ook ikzelf en papavanvijf incluis werden betoverd. Zeker als je het verhaal achter Pairi Daiza kent. Van een man die van een park met ruïnes van een oud klooster zijn een magische tuin heeft gemaakt. Helemaal zoals in zijn jongensdromen. En ik moet zeggen: hij is er aardig in gelukt! Je gaat er van het oude Japan, compleet met rijstvelden en panda's naar de oude tempels van Indië met tijgers, naar hutjes in Afrika tot paaldorpen toe. En ook de machtige onderzeewereld heeft geen geheimen meer als je een kijkje gaat nemen in het immense aquarium waar je clownvisjes vredig naast haaien ziet zwemmen en de meest prachtig kwallen kunt bewonderen. En voor de waaghalzen onder ons: je kan er zowaar door een ondergrondse crypte vol vleermuizen lopen maar daar heb ik met een heilige schrik van kippen en vogels vriendelijk voor bedankt.
In ieder geval wij keren zeker terug! Al was het maar we maar omdat we in een afgeslankte versie het park gingen bezoeken en de panda's aan het slapen waren :-)

Hier vind je alle info over openingsuren en ander praktische info.

8 opmerkingen:

 1. Dat is ook al enkele jaren onze favoriete dierentuin... Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad een fantastisch dagje met fantastisch gezelschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gingen in juni naar Pairi Daiza. Voor mij was het de eerste keer en mijn verwachtingen waren ook niet echt hooggespannen, maar ik was echt onder de indruk. Wat een mooi park. Ik ben wel in de vleermuizencrupte gegaan toen, een aparte ervaring. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitgetelde kindjes aan het eind van de dag. Ik denk dat het in elke auto zo was :-) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die foto met de giraf... echt hi-la-risch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is daar gewoon prachtig!!!
  Ik verlang al tot we er binnen enkele weken terug naartoe gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zouden er binnenkort ook graag heen gaan. Vince is gek op diertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet het er gaaf uit! En wat een mooie foto's:D

  Gr, Nikki
  www.BolletjesKleed.nl

  BeantwoordenVerwijderen