maandag 13 juli 2015

IJstheeOmdat het niet altijd smoothies moeten zijn. En omdat ijsthee direct een zomers gevoel geeft. Hierbij het recept van een overheerlijke en verfrissende rabarber-aardbeien ijsthee:(Naar vrije interpretatie van een recept dat ik vond op de blog van de Duitse Nina-Su)
Mijn kinderen waren fan maar wel nadat ik het genoeg gezoet had.

Ingrdiënten:
4 rabarberstelen
1 liter water
2-3 zakjes fruitthee (ik gebruikte rode vruchten thee)
2 tl wilde bloemenhoning
1 eetlepel suiker
Klein bakje aardbeien


1. Snij de rabarber in dunne schijfjes en kook deze gedurende 15- 20 minuten in het water. 2. Haal de rabarber met een zeefje uit het water en doe er de theezakjes, honing, suiker en een extra kopje water bij. 3. Laat de ijsthee, om bitter worden te voorkomen, snel afkoelen door er ijsblokjes bij te doen. 4. Voeg de in vieren gedeelde aardbeien toe en serveer de verfrissend fruitige ijsthee direct!

Schol!

4 opmerkingen:

 1. Goed idee, maar vandaag eerst de regen ondergaan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Evht super, ik maak mijn limonade ook soms, heerlijk hé

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm... Heerlijk! Ga ik zeker eens proberen.
  Wij genoten onlangs ook van zelfgemaakte limo.
  Limoen-citroen-munt en stevia+rietsuiker naar eigen smaak. 😉

  BeantwoordenVerwijderen