dinsdag 18 juli 2017

Finally Harry Potter!!!!
Ik denk dat Harry Potter geen grotere fans kan hebben dan mijn kinderen. Ze zouden bij wijze van spreken zelf de scènes uit de film letterlijk kunnen opzeggen. Dus je kan je wel inbeelden hoe hard er naar dit hoogtepunt van deze reis werd uitgekeken: het spotten van de Zweinstein-express en het bezoek aan Zweinstein, compleet met een les bezemsteelvliegen. En ze ontgoochelden niet! De Zweinstein-express is één van de laatste stoomtreinen in de UK en staat op de lijst van mooiste treinritten die je ooit in je leven moet maken. En in het Alnwick kasteel, dat overigens enkel voor de buitenopnames werd gebruikt, staan kinderen centraal en kan je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals, oude letters drukken, circusacten, zelf zeep maken, verkleden, het verslaan van een draak en voor de 13 plussers onder jullie ook een tocht door de kelders van het kasteel. Blijkbaar net iets te spooky voor jongere kinderen. Geen idee dus hoe dit is aangezien ik mijzelf, wegens geen 13jarige of oudere kinderen, ook niet kandidaat heb gesteld :-). Wij bezochten Zweinstein op onze laatste dag van de vakantie en het was voor de kinderen de climax van een fantastische reis. een reis met een gevarieerde mix tussen natuur, cultuur en fun. Had ik al gezegd dat het een absolute aanrader was :-)? 

Ps: Ter info: deze reis kwam er in samenwerking met Pharos Reizen waarvoor we de boekenheld rondreis Potter en Potter mochten uittesten.


3 opmerkingen:

 1. Wel, respect hoor, met vijf kids en zo'n druk reisprogramma afgewerkt! Wij hebben blijkbaar "samen" gereisd. We hebben ook genoten van de reis, misschien met een iets minder druk programma, alhoewel we toch ook dagelijks een uitstap deden. Onze "kids" zijn ook al wat ouder (15 en 19, en de oudste van 22 wil niet meer mee op reis).
  Mooie blog, mooie foto's, ik blijf deze voortaan volgen.
  Hopelijk zijn jullie op tijd op de boot geraakt voor de terugreis, er stond een foutief vertrekuur in het boekje van Pharos.
  Veel succes nog met de blog en geniet nog van je prachtig gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey SKurt Photography :-), bedankt voor de complimenten. Wij vonden het een superleuke reis. En de boot naar Zeebrugge hebben we gemist maar via een kleine omtoer langs Rotterdam zijn we toch die avond nog kunnen vertrekken. Oef, want de kinderen vertrokken de dag erna direct op kamp.

   Verwijderen