dinsdag 11 juli 2017

Naar de highlands in Schotland


 

Na de eerste stop in het Lake District reden we door naar Schotland, het land van Nessie, Whisky, doedelzakken en haggis. De laatste twee lieten we wel wijselijk aan ons voorbij gaan, de rest daarentegen :-). We logeerden ook deze keer in een gerieflijke stacaravan op een camping in Fort William met het meest bangelijke uitzicht ever (zie eerste foto). Maar laten we duidelijk wezen, je moet al goed je best doen om geen bangelijk uitzicht te hebben in Schotland. Prachtige meren, heuvels, bergen, kliffen, watervallen en...wind, veel wind :-). Van regen daarentegen zijn we tot nu toe redelijk gespaard gebleven. Het is in ieder geval nog geen spelbreker geweest.

De eerste dag stond er al een stevige beklimming op het programma, de top van de Glencoe waarvoor we 800 meter moesten stijgen. Het was even twijfelen of we het zouden aandurven met ons Fee maar ze verbaasde vriend en vijand door vrolijk en opgewekt tot helemaal boven mee te klimmen. De volle 5 uur waren we onderweg en buiten de sterke wind aan de top hadden we ideale weersomstandigheden waardoor we konden genieten van de spectaculaire vergezichten. En dan weet je waarom je het allemaal doet :-)

Ook Nessie kon niet op het programma ontbreken. Ook al is het een beetje een opgeklopte bedoening van de plaatselijke middenstand die maar al te graag de legende in leven houdt, toch hadden we een superleuke uitstap mede dankzij de uiterste charmante en authentieke gids Marcus.
We opteerden voor een excursie met de speedboot ipv de cruiseschepen tussen de drommen Japanners. En aangezien we al met zeven waren was onze boot nagenoeg vol met ons gezinnetje. Tegen 90km per uur zoefden we over het water en kregen we heel smakelijke anekdotes van onze gids, die er heilig van overtuigd is dat er zich 'iets' in het meer bevindt. Hij heeft er zelf met zijn sonarapparatuur een foto van gemaakt :-). Laten we zeggen dat de kinderen na het boottochtje toch lichteliik onder de indruk waren en blij waren dat Nessie niet naar boven was gekomen toen zij op het water zaten :-)

Ps: Ter info: deze reis kwam er in samenwerking met Pharos Reizen waarvoor we de boekenheld rondreis Potter en Potter mochten uittesten.


6 opmerkingen:

 1. Zoooooooooo jaloers als ik die prachtige bergfoto's zie! Volop genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh nu word ik wel een klein beetje jaloers hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mag ik met jullie mee ?:-) het ziet er zo betoverend mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar gaan wij volgende week ook heen! Bij welke organisatie precies heb je die gids Marcus gevonden? Onze kinderen zitten ook te popelen voor hun dosis Loch Ness mysterie...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,
  Ik ben James Loan Funds de wettige eigenaar van een snelle en aansprakelijke lening die
  Uitgifte van zowel korte als lange termijn lening aan alle particulieren
  En zakenmensen / vrouwen die geïnteresseerd zijn, moeten contact opnemen voor meer
  Details: jamesloanfirm72@gmail.com

  Vergeet me alsjeblieft voor het verstoren van uw gewaardeerde tijd.

  Dit is een financiele kredietinstelling; Wij zijn gespecialiseerd in financiering
  En het aanbieden van leningen @ 3% aan geïnteresseerden en bedrijven
  Die op zoek zijn naar financiële bijstand en bedrijfsgroei of zaken
  Expansiefonds. Wij bieden leningen met een betrouwbare garantie aan al onze
  Gekwalificeerde aanvragers: jamesloanfirm72@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen