dinsdag 26 april 2016

Barbie-time

Barbies, geen idee hoeveel uren ik hier vroeger samen met mijn zus mee speelde. Al was het meer aan en uitkleden dat we deden. Een Barbiehuis hadden we niet, maar met kartonnen dozen en zelfgemaakte meubeltjes amuseerden we ons ook gemakkelijk hele middagen (of dat is toch wat ik mij herinner, misschien was het maar een uurtje ofzo :-)). Zoveel jaren later met vier meisjes hier in huis zitten zie ik juist dezelfde patronen zich herhalen. Met dat verschil dat de Barbies mee zijn gegaan met hun tijd. We hebben hier kleine Barbies, zeer grote Barbies, iets rondere Barbies en Barbies met een andere huidskleur. En het mooie is...de kinderen merken het niet eens op. Ze hebben allemaal hun favoriet, het enige wat ze merken is dat niet alle kleren bij iedereen passen. En laat mij dat nu zo geweldig vinden, dat die diversiteit geen topic is maar een gewoon gegeven. Net zoals in het echte leven. Note to Mattel: nu nog een Barbie zonder billen en borsten, een Barbie met tattoo's of nog vooruitstrevender een transgender Barbie :-):-) 

5 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo veel zussen om mee te spelen! Bij mij was Broer het Barbieslachtoffer, en ja, ook hij had zijn favoriete kleedje voor 'zijn' Barbie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Good memories! In Parijs loopt momenteel een expo over Barbie in het musée des arts décoratifs. Leuk voor mama en de dochters!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ging het ook zeggen ! :-) http://www.lesartsdecoratifs.fr/francais/musees/musee-des-arts-decoratifs/actualites/expositions-en-cours/jouets/barbie/

   Verwijderen
 3. Ella ziet er zo hip uit zeg! :-)
  June heeft nog maar één keer in haar leven een Barbie willen aanraken, en dat was een zeemeerminbarbie, omdat ze vis ging klaarmaken voor de poezen :-) Op dat vlak lijkt ze echt niet op haar moeder, want ik was echt een barbiemeisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Samen met mijn zus hebben wij ook uren gespeeld met de Barbie,al had mijn zus een Cindy,nep versie veronderstel ik ;-) en we maakte ook zelf ons huisje,met meubels en dergelijke,de wasbak in de keuken was het buitenzwembad!!En ons 6/7 jaar jongere broertje deed volop mee met een mannelijke versie waar we met stift een baard op tekende ;-)

  BeantwoordenVerwijderen