zaterdag 30 april 2016

Over de vele voordelen van het leven in de stad
Het zal nu bijna 2 jaar zijn dat we in Vilvoorde zijn komen wonen en ondanks de soms 'negatieve' berichtgeving die er in de media rond Vilvoorde hangt, beklaag ik het mij absoluut niet, meer zelf, ik wil gerust ambassadeur zijn:-D. Met het station achter mijn hoek, toffe brunchplekjes in de buurt, een grote zaterdagmarkt en een breed cultuuraanbod op wandelafstand van ons deur, maakt dat ik geen minuut spijt heb dat ik onze grote tuin en parkeerplaats voor de deur opgaf. De auto staat hier tijdens het weekend dan ook meer werkloos geparkeerd op straat dan dat we hem nodig hebben. Want hoe geweldig is het dat de kinderen zelf naar de bib kunnen stappen om daar een knutselworkshop te gaan volgen?(Op de foto's zie je een workshop met illustrator Tom Schamps, waar we hier thuis grote fan van zijn). Dat ze opgroeien in een multiculturele omgeving, met een school waar 75% allochtoon is en dat ze dit doodnormaal vinden, gelukkig zijn en fantastisch onderwijs genieten? Dat de circusschool achter de andere hoek is en dat ik terwijl ze daar aan de trapeze hangen met de fiets naar de markt fiets om vers fruit en groenten (en bloemen :-)) in te slaan? Dat wij 's avonds te voet naar een theatervoorstelling kunnen gaan of te voet naar het station kunnen stappen en met de trein in het weekend voor 2 euro op 10 minuten in Brussel Noord staan? Ik krijg heel regelmatig de vraag hoe we het allemaal georganiseerd krijgen en volgens mijn bescheiden mening heeft de verhuis van den buiten naar het stadscentrum ons heel veel tijd bespaard en opportuniteiten geboden...Ik weet één ding...ik wil hier niet meer weg. Of het moet naar Parijs/Londen of Berlijn zijn :-D. Al zouden Brussel of Borgerhout mij ook altijd kunnen verleiden :-)


6 opmerkingen:

 1. Het belangrijkste is dat je tevreden en gelukkig bent met die keuze die je gemaakt hebt.
  Wij hebben net het omgekeerde gedaan :-), maar zijn meer tevreden en gelukkiger dan vroeger met ons huis en onze woonomgeving in het groen.
  Onze kinderen kunnen nu op straat spelen met de buurtkinderen en toch zijn het theater, de bib, de school, het station, de markt, de winkels nog steeds snel bereikbaar met de fiets of te voet. En in België is er overal fantastisch onderwijs, multiculturele klassen (ik kan de allochtonen op school op 1 hand tellen) of niet.
  Maar Vilvoorde heeft aan jou zeker en vast een goed ambassadeur. En ik denk dat jij inderdaad een stadsmens bent.
  Zelf zou ik eerder nog afgeleger gaan wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stadsleven is inderdaad tof. Opgroeien met verschillende visies en leren open staan voor andere meningen. Vilvoorde groeit en bloeit. Hoe een stad van grijs naar wijs kan evolueren, leuk dat je er zo van geniet! En hoe groter de kinderen, hoe leuker het er wordt! En inderdaad niet alleen Vilvoorde evolueert, meerdere steden en gebieden, goed besteed belastinggeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij wonen aan de rand van ilvoorde.Ik ervaar het toch meer als een groot dorp...veel groen en alles dichtbij..een groot verschil nog met mijn dagelijkse stadsavonturen in Molenbeek..Maar ik deel wel je gevoel dat er altijd iets te beleven is en dat onze kids multicultureel opgroeien en denken...Al is de oudste momenteel nogal kritisch omdat ze zich geisoleerd voelt..Niemnd doet zijn comunnie,alleen ik...Dat is niet tof!!!" Ik verkies de rust van mijn tuin, maar de deur open en op vijf minuten bruisende activiteit als ik daar zin in heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, heel herkenbaar! Wij woonden vlakbij Leuven en snapten vaak niet dat mensen de omgekeerde beweging maakten (wel fijn om van Sandra te horen dat dat toch ook echt gelukkig maakt). Maaaaar, Londen is zeker ook niet mis ;-) (wij hebben hier geen auto meer zelfs...).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een eeuwig twijfelgeval tussen wel of niet in de stad wonen. Als ik dit hier lees kan je waarschijnlijk wel raden naar welke kant mijn voorkeur weer helt :-). Super ambassadeur ben jij!

  BeantwoordenVerwijderen