woensdag 3 februari 2016

Het grootste beeldwoorden boek
Dat ik een zwak heb voor kinderboeken weten jullie al langer dan vandaag. En ook mooie illustraties weten mij te bekoren. Zo ook die van Tom Schamps die met Het grootste beeldwoorden boek zichzelf weer overtreft. Liefst 64 overvolle pagina's lang neemt hij je mee in de wereld van Otto van huis en tuin, transport, school, kunst tot kleren en eten. Heerlijk om samen met de kids een zoekplaat uit te kiezen en je te verliezen in vele personages en details. Al gebruikt ons Ella dit boek eerder als groot inspiratieboek voor haar onuitputtelijke drang tot tekenen. En ik, ik kijk trots over haar schouder mee...nieuwsgierig wat ze nu weer uit haar potlood weet te toveren. Stilletjes genietend om vanuit haar kinderlijke onschuld nieuw talent te zien ontspruiten...(en het zijn zo'n momenten die ik voor eeuwig hoop op te slagen op mijn harde schijf :-))

7 opmerkingen:

 1. Wat zijn er toch veel mooie kinderboeken! Ik heb Tom Schamps opgezocht, en ga zeker iets van hem bestellen. Is ook een mooi kraamkadootje of kado voor kinderverjaardagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb net dit boek als tip gegeven aan oma en opa voor mijn zoontjes verjaardag. Hopelijk geniet hij er ook zo van !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had het boek vandaag in mijn handen maar het was geseald en ik legde het terug, van plan om eerst eens te googelen op het boek. Wat leuk dat ik het nu bij jou tegen kom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tom Schamps... mijn lievelings! Zijn boek over tegenstellingen is ook aanrader, mooi en herkenbaar voor kinderen, maar ook leuke grapjes voor grote(re) mensen er in.
  Ik ga gauw op zoek naar dit boek, want... mooie boeken heb je nooit genoeg. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is richard scary jullie ook bekend? Misschien voor jongere kinderen alhoewel ik ook kinderen ken die nog heel lang die platen bekeken. Grappige tekeningetjes. Mijn zoons favouriet vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zowel Tom schamp als Richard scarry scoren hier heel hoog, ze liggen dan ook dicht bij elkaar qua stijl... Mijn kinderen zoeken in elke boek van otto naar een verborgen hucky (hoofdpersonage bij Richard scarry) en je vindt die dus ook! Heerlijk vinden zeer dat hier. Topboeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, deze ga ik op mijn boekenlijst zetten. Deze ziet er echt leuk uit en ideaal voor mijn kapoenen.

  BeantwoordenVerwijderen