maandag 22 februari 2016

De vijf apps die mij het leven veel eenvoudiger hebben gemaakt!

Tussen mijzelf en de technologie heeft het eigenlijk nooit echt geklikt, hoe bizar dit mss ook klinkt. Als ik terugdenk aan de lessen informatica op school waar je leerde dat A+B gelijk is aan C enzo...en waar je logische algoritmes leerde bouwen...het was geen grote liefde tussen ons beiden. Het waren de begindagen van het commercieel internet en informatica was nog een beetje een ver van mijn bed show. Maar wat zijn de tijden ondertussen veranderd...of ik ben gewoon al oud geworden, dat kan ook :-). De dag van vandaag kunnen we de technologie niet meer wegdenken uit ons dagelijks leven en worden er bijna dagelijks applicaties uitgevonden die ons het leven makkelijker maken. En het toeval wil nu dat als er zaken zijn die mijn leven eenvoudiger kunnen maken...ik weer op de eerste rij zit. ( ik denk niet dat mijn 15-jarige zelf dit ooit had kunnen voorspellen :-))

Hieronder een lijstje van de 5 apps die mij het leven eenvoudiger hebben gemaakt.(de courante apps zoals whatsapp, instagram, facebook, deezer buiten beschouwing gelaten)


1. Airbsit

Ik heb nog net niet eureka geroepen toen ik deze app ontdekte!! En vooral ze werkt :-):-). Ik deed eerst eens een testje alsof ik de volgende avond een babysit nodig had voor mijn 5 pagadders die beschikte over eigen vervoer en wonder o wonder... ik had zowaar 12 opties :-):-). Lieve mensen...dit is echt een revelatie! Snel en efficiënt uw oppasnetwerk uitbreiden...ik wou dat ik het vroeger ontdekt had. 


2. Touring Mobilis

Verkeersinfo op maat. Voor mijn job ben ik vaak de baan op en via deze app kan het adres ingeven waar ik naartoe moet en om hoe laat ik wil aankomen. Deze app berekent het aantal minuten/uur vertraging en laat je toe als je een belangrijke meeting hebt om waarschuwingen te sturen moest er op de weg ernaartoe een incident zijn gebeurd zodanig dat je vroeger kunt vertrekken om toch op tijd aan te komen. Deze app heeft mij al veel stress bespaard dat ik te laat ging zijn op een meeting of om mijn kids op te halen.


3. Pocket

Iedereen kent wel het gevoel overspoeld te worden met informatie maar de tijd niet te vinden om het allemaal verwerkt te krijgen om dan te merken dat deze artikels, essays, linken van het internet zijn verdwenen of je ze niet meer terug vindt op het moment dat je ze nodig hebt. Bij deze is dit allemaal verleden tijd...welkom in de wereld van Pocket, de app waar je heel eenvoudig (via een share) alle relevante info die je tegenkomt op het net kan stockeren op één plaats en waar je via tags later je artikel heel eenvoudig weer terugvindt. Ook offline! Misschien nog een kleine noot aan de makers van deze app..graag de optie om de extra tijd te kunnen downloaden die nodig is om al die info te lezen ;-)

4. Cozi

Een app die het dagelijkse beheer van een gezin structureert. De gezinsagenda, To-do lijstjes, boodschappenlijstjes(per winkel!), verjaardagen,...allemaal geshared met de leden van je gezin. In ons geval enkel nog maar papvanvijf en mezelf maar ik kan mij inbeelden dat als Kato haar eigen agenda gaat krijgen ze deze op deze manier kan sharen maar ook als er zaken zijn die ze nodig heeft van de winkel kan ze dat zelf aan het wekelijkse lijstje toevoegen. Prima app volgens mij...maakt mijn hoofd alvast een beetje leger. Al zou het nog fantastischer zijn moest alles waar ik aan denk gewoon automatisch in deze app verschijnen :-):-)

5. Fidme

Hoeveel punten zou ik zo al hebben laten liggen...
Heeft u een klantenkaart mevrouw? Euh ja...normaal wel. Maar ik vind ze niet onmiddellijk en terwijl je zoekt voel je de ogen van de klant achter jou in je rug priemen en hoor je jezelf zeggen 'laat maar'.
Ook dit is verleden tijd met deze app. Je opent gewoon de applicatie, selecteert de naam van de retailer en hop je punten worden geregistreerd. Gedaan met de dikke portemonnee :-) En ik was onder de indruk van het aanbod retailers die al meededen met deze app. Een must-have!


En dit maakt dat er eigenlijk nog maar één echt grote stress overblijft de dag van vandaag...help...mijn batterij is plat!!!

Technology and I have never matched, how bizarre this may sound. It reminds me to the classes IT at school, learning about A+B equals to C… building logical algorithms… not my cup of tea. Those were the starting days of commercial internet, and it was happening far from my world (these days I was falling in love with my future husband, the love of my life J)But times have changed – or I’ve become old J Nowadays we cannot think about our daily life without technology and every day new apps are released making our lives more easy. And everything which makes my life easy, gets my attention! (I don’t hink 15 year old little Anne could have forecasted this J) Hereby my top list of life changing apps (next to the usual suspects like whatsapp, instagram, facebook and deezer).

7 opmerkingen:

 1. Oohhh Touring Mobilis, die zou ik ook moeten downloaden! En Cozi lijkt me ook interessant. Alleen ... staat mijn iPhone zo vol, dat ik niet eens meer een update kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Direct Fidme geinstalleerd zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Airbsit, is dat betrouwbaar? Ik ken het niet, maar ik denk dat ik toch angst zou hebben. Zelf heb ik altijd gebabysit via de Gezinsbond en later wil ik ook zo aan babysitters geraken. Dan weet je tenminste zeker dat de babysitters gescreend zijn. Maar ach, dat is zeker met alles zo dat via het internet verloopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fidme gebruik ik al heel lang. Superhandig! Naar Cozi ben ik wel benieuwd, dus ik heb het gedownload en ik ga het eens testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt allemaal geweldig..............euhh, ik heb geen smartphone, o ja.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. probeer Waze ook eens, als alternatief voor Touring Mobilis. Werkt fantastisch. Cozi gaan we ook wel eens testen. Hier maar twee koters maar een moeder met een extreem chaotisch hoofd :-)

  BeantwoordenVerwijderen