vrijdag 12 februari 2016

Met de auto op reis
Tot nu toe zijn wij nog nooit met een ander vervoersmiddel op reis gegaan dan met de auto. Op één of andere manier blijft de auto toch de eenvoudigste, handigste en de minst complexe manier om met een groot gezin op vakantie te vertrekken. Al blijft het toch wel uitkijken als je de valiezen maakt. Zoveel kofferruimte blijft er meestal niet over, we maken dankbaar gebruik van een dakkoffer op de auto, maar zelf dan nog heb ik met scha en schande moeten leren om het pakken van valiezen tot het essentiële te beperken :-). Soms beperk ik het zo hard dat ik zelf essentiële zaken vergeet zoals deze vakantie nog de tandenborstels van de kinderen, maar in het verleden zijn het al eens keukenhanddoeken geweest, beddenlinnen, onderbroeken, zwemkledij,... :-). Maar uiteindelijk overleven we het elke keer weer. En die ervaring maakt van dan van mij de meest relaxte inpakster dat je je kan inbeelden. Of ik ook zo relaxt ben tijdens de autoreis zelf mag je eens aan mijn kids vragen. Al helpt een meeneemkoffie op tijd en stond, Ipads (zonder geluid!), filevrije wegen en een gezonde lunch (ipv vieze fastfoodrestaurants) al heel wat. En als de kids hun mama plots luidkeels horen meezingen met de radio dan is de vakantie helemaal begonnen :-)

12 opmerkingen:

 1. Hier hebben de kinderen niet graag dat ik meezing met de autoradio ... :-)
  Jullie staan in de weekend knack, zal ik het boekske aan jullie bezorgen als het uit is ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook soms nog chaotisch als ik moet inpakken (en durf dus ook de tandenborstels vergeten :) ). Een tip: ik maakte enkele jaren geleden eens een lijstje met alle 'essentials' en sindsdien zijn we op dag 1 van onze vakantie nooit meer op zoek moeten gaan naar winkels waar ze onderbroeken, bikini's enzomeer verkopen! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had op PC een inpaklijstje voor elk kind. Pakken maken? Lijstjes uitprinten en elk kind mocht aan de hand daarvan alles klaarleggen op zijn bed. Nakijken, afkruisen, inpakken en wegwezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn tip voor jullie tijdens de volgende vakantie: mp3-spelertjes met koptelefoons. Lekker in stilte hun eigen muziek luisteren.
  Koptelefoon op de ipad kan natuurlijk ook en die van Philips zijn begrensd dus niet schadelijk voor de jonge trommelvliesjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig. Ik benijd moeders die relaxt kunnen inpakken. Ik krijg dat echt niet gerelativeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We keken dit jaar eens voor met het vliegtuig te gaan, maar zijn ook terug naar de auto gegaan. De prijs was een punt, maar ook het feit dat ik onmogelijk alles voor ons en de vijfjarige, de driejarige en de tweejarige kan mee sleuren samen met de kindjes zelf. Dat zag Ik echt niet zitten. En dan ter plekke nog één auto moeten huren? Nog thanks.
  Pakken lukt me wel goed. ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gaan ook elk jaar met de auto op vakantie! Je verhaal klinkt bekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De echtgenoot ziet er op de foto toch iets minder relax uit.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De echtgenoot ziet er op de foto toch iets minder relax uit.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb een hekel aan inpakken, maar ik kan het wel heel goed haha.
  Ik kan heel snel inpakken voor momenteel nog 8 personen. De oudsten pakken al zelf. En als je iets vergeet kun je het altijd nog ergens kopen...Men verkoopt alles overal.
  En wij gaan meestal met de auto, maar ik blijf het vreselijk vinden ondanks de muziek en de boekjes en de spelletjes en DVD spelers. Ik hou niet van zo ver rijden en we moeten met twee auto's rijden. Afgelopen zomer had ik een ongelukje in Parijs nadat we al uren in de file gestaan hadden. Toen kwamen de tranen wel.
  Onze autoreis naar Bulgarije was dan weer fantastisch. Ik heb zo genoten, maar we deden dat wel in 3 tot vier dagen reizen naar ginder.
  Momenteel heb ik mijn buik vol van al dat reizen wel. Reismoeheid ofzo haha.

  BeantwoordenVerwijderen