zondag 21 februari 2016

Over kinderen die groot worden...Vier dochters en een modebewuste zoon...een moeder kan het slechter getroffen hebben denk ik dan:-). Niets leuker dan voor een feest je samen klaar te maken en haren kammen, vlechtjes maken, nagels lakken, experimenteren met de lippenstift van de mama ;-).Voorlopig blijft het bij experimenteren met mijn make-up maar hoe lang dat ze zich daar nog mee tevreden gaan stellen? Ik voel heel duidelijk bij de oudste dat haar interessevelden zich aan het verleggen zijn en dat is ongelooflijk boeiend om te zien al blijft ze voorlopig nog mijn poppemie, die zo graag groot wilt zijn, maar nog zoveel nood heeft aan klein te mogen zijn. En ik, ik denk dat ik eens op zoek moet gaan naar die verhalen van mensen met tieners, hoe ze het aanpakken, hoe ze omgaan met deze nieuwe fase en wat hun tips en trics zijn. Dus moest je er hebben...just shoot.


De kleren komen van H&M en zijn binnen een weekje of 2 in hun winkels en online te vinden.

Four girls and 1 fashion-minded son… Some mums have all the luck… J
Nothing gives me more pleasure than preparing together for the next party, combing your hair, making tresses, painting your nails, experimenting with mum’s lipstick ;-)..
At this moment, it’s only experimenting with my make-up, but no idea for how long they will be happy with that? I clearly have the feeling the areas of interest of my eldest daughter are changing.. This is really great to see, although she remains my little angel, who is eagerly looking to grow up, but still needs to be a small kid at the same time..
And I, I believe I need to start looking for the stories of the mums and dads of adolescent, to learn how they do it, what they experience and what tips and tricks they can share.. So, any ideas, most welcome!
 
We have received the clothes from H&M, in one week or 2 you can buy them in their stores or online.

13 opmerkingen:

 1. Hoe mooi om te zien dat ze dit samen doen,geniet van jullie feestje!Leuke outfits ook trouwens ;) maar mijn kinderen passen daar niet meer in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben drie dochters, Sam, Eva en Fee, tussen 21 en 17. Toen hun kledingstijl veranderde en ik geen zin meer had in ruzies in pashokjes, hebben we beslist om ze maandelijks kledinggeld te geven vanaf 13 jaar. En dat werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier komt bij de oudste ook het kantelmoment dichterbij, ze wordt nu 11. Al een geluk is ze heel jong en speels van karakter en hoop vurig dat dat nog even mag duren.
  Hoe we het daarna zullen aanpakken, dat is mij nog een groot vraagteken... En dat zullen we dan wel weer zien. Nu genieten van het nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier drie dochters van 16, 14 en 10 jaar oud. Ik heb dus al wat puberstreken zien passeren maar dat valt reuze mee hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is groot worden met een glimlach hé!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier moet ik ook al af en toe op zoek gaan naar mijn mascara of blush die dan in ons meisje haar kamer ligt :) . Wij hebben een dochter van 14 en een zoon van 12 en ik sta er iedere dag van versteld hoe fantastisch dat hele opgroeien wel is. Ik zie ze beiden evolueren naar zelfstandige, fijne, soms wel eigenwijze persoontjes en ik vind het een voorrecht om dat vanop de 1ste rij te mogen aanschouwen! Lieve groet, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die jumpsuit is zo mooi!
  Op jouw foto's ziet het er uit alsof ze 10 handen op één buik zijn. Mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ons oudste meisjes kon ik zo ongeveer tot hun twaalfde nog kleden naar mijn goesting, maar toen ze naar het middelbaar gingen veranderde dat. Wanneer ik al eens iets meebracht bleef het in de kast hangen...Nu krijgen ze af en toe een bon waar ze kledij mee kunnen gaan kopen of ik ga gewoon mee. Ik heb drie grote dochters van bijna 19,16 en 14 die heel graag gaan winkelen en dat is echt supertof met hen. We laten de kleintjes dan thuis :-). En we gaan dan een koffie drinken (ze drinken ook latte ;-))of we gaan iets gaan eten achteraf. Ik moei me niet meer met hun kledij of met hun schoenen. Mijn oudste zonen daarentegen houden niet van winkelen...
  En voor de kleintjes kan ik nog altijd kopen want ik wil al heeft onze zoon van 8 nu al een paar keer gezegd dat hij geen hemden meer aan wil, maar gewoon truien. Voor hem ga ik dus geen hemden meer kopen.

  En ja. Kinderen veranderen ook. Je hebt ze minder onder controle wanneer ze ouder worden en moet gaan onderhandelen over het uur dat ze thuis moeten zijn enzo. Of over smartphonegebruik aan tafel of over taken die ze moeten uitvoeren. Maar tegenwoordig loopt dat hier redelijk vlotjes.
  Mijn kinderen zijn héél zelfstandig en daar ben ik blij om.
  Ze nemen vlot treinen en bussen om ergens te geraken en zijn niet bang om mensen aan te spreken. Ze nemen zelf initiatief om een studentenjob te zoeken enzovoorts.
  Heel fijn allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een knapperd die Lucas! En de 4 dochters mogen er ook zijn! Maar mooie mama's en papa's maken mooie kindjes he?! 😊😊 toffe bende zijn jullie!

  BeantwoordenVerwijderen