maandag 15 februari 2016

Mama van zes?Toch een leuk journalistentruckje eh :-). Want al diegene die nu even dachten dat ik hier een nieuwe zwangerschap ging aankondigen van een zesde spruit ga ik toch moeten teleurstellen. Tenzij dat de natuur toch nog ergens een verrassing in petto heeft voor ons, is ons gezin helemaal compleet. En voor alle duidelijkheid, alle mogelijkheden die er zijn om te zorgen dat ik de natuur voor ben worden aangewend :-)
Neemt niet weg natuurlijk dat ik heel goed besef dat er op deze wereld heel wat kinderen rondlopen die het veel slechter hebben getroffen en niet kunnen genieten van een warme thuis, goed onderwijs, gezonde voeding en vrijheid om zichzelf te kunnen ontwikkelen. En aangezien ik het belangrijk vind dat mijn kinderen dit ook beseffen en dat we hun sociaal engagement willen voeden hebben we beslist om met ons gezin het peterschap op te nemen via SOS kinderdorpen van een Vietnamees meisje die dezelfde leeftijd heeft als Kato. Voor diegene die mijn blog al even volgen...het was zelf één van mijn goede voornemens van vorig jaar. Het peterschap houdt in dat wij elke dag 1 euro doneren aan SOS kinderdorpen (30 euro per maand). Zij financieren hiermee kinderdorpen waar de kinderen opgevangen worden, een veilige thuis kunnen vinden en kansen krijgen om aan hun toekomst te bouwen.
Het leuke voor mijn kids is dat dit niet zomaar een anonieme gift is maar juist heel concreet wordt. Via een foto en een adres kunnen ze brieven schrijven naar ons petekindje en krijgen ze een antwoord terug. Wat maakt dat mijn kids actief betrokken worden om via dit (hele kleine) gebaar mee te werken aan een betere wereld.

Wil je meer weten over het peterschap van SOS kinderdorpen? Via deze link krijg je alle info die je nodig hebt om te starten! 

11 opmerkingen:

 1. Top initiatief! Ik dacht even voor a split second ;-) Desalniettemin: proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top! wij hadden vroeger een spaarpotje op tafel staan, waar we iedere dag voor het eten een gulden in stopte. aan het eind van de maand kozen we dan met het hele gezin een bestemming voor het spaargeld. Eigenlijk is dit net zo iets, ga er thuis ook eens over praten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben hier ook zes steunkindjes bij Cunina, Sos kinderdorpen en Foster Parents. Om dezelfde reden als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap van jullie om zo'n 6de kind in jullie gezin op te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi voornemen! Eentje om over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, hè. Wij hebben ook een Plan-kindje, even oud als onze jongste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn om je kinderen hier zo bij te betrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goed initiatief! En ik denk dat het een hele mooie ervaring is voor je eigen kinderen zowel dat het iets heel moois is wat je kan geven aan het petekind. Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij hebben een plan-kindje, om dezelfde redenen als deze die jij aanhaalt.Ik zou mijn kinderen graag meegeven dat onze luxe geen evidentie is. Onze oudste wisselt tekeningen en foto's uit. Ik deed dit als kind ook met de Plan-kindjes van mijn ouders...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super, Peter en ik hebben ondertussen ons tweede PLAN-kind.We waren net getrouwd toen we besloten om financieel een kind te adopteren. Onze 3 dochters werden geboren en genoten mee van de foto's, brieven en tekeningen die we kregen van Marie uit Haïti.Toen Marie 18 werd, stopte het voor haar. Maar ondertussen is er Oliver uit de Dominicaanse Republiek.Toen we zijn foto zagen, zat hij meteen in ons hart.Ik maak ook elk jaar tekeningen met de leerlingen van mijn klas en die stuur ik dan naar Oliver.

  BeantwoordenVerwijderen