donderdag 7 april 2016

Mamaaaaaaaa, wat eten we vanavond?Mamaaaaaa, wat gaan we eten vanavond? Ik denk dat elke mama die vraag dagelijks voorgeschoteld krijgen. Om dan negen op de tien keer op zijn minst één iemand ongelukkig te maken met het antwoord. Want quinoa met feta en granaatappel of halloumi in de oven met snijbiet zijn meestal niet de antwoorden die de kinderen willen horen. En meestal trek ik mij zo goed als niets aan van dat gezaag met het idee...dan eet ge maar niet. (ge zult maar moeten opgroeien met zo'n harde moeder ;-)) maar eerlijkheid gebiedt mij om toe te geven dat ik soms ook moe ben en graag eens gewoon wil genieten van een maaltijd zonder gezaag over het eten. Of nog beter de kids zelf voor het eten te laten zorgen :-) En dan blijven zelfgemaakte pizza's een geweldige formule. Ok, ze zijn niet helemaal zelfgemaakt. het deeg is voorgekocht, maar kom, een beetje valsspelen mag soms:-). Kommekes met beleg op tafel en de kinderen zijn voor een half uur bezig. Als ge de ruzietijd eraf trekt, de opkuis en het scheidsrechteren niet meetelt dan levert deze activiteit toch op zijn minst 10 minuten rust op. Met als bonus lekker eten en lege borden!. Het uittesten meer dan waard :-)

11 opmerkingen:

 1. ah, dat staat hier regelmatig vrijdagavond op het menu, de kinderen vinden dat super om te mee te helpen (en ze eten het supergraag)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zijn we 'maar' met 5 (allemaal volwassenen) in totaal en er is al altijd iemand ongelukkig. Laat staan dat je dan met 7 bent, waarvan 5 kinderen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij maken ook geregeld pizza. Geweldig vinden ze het om hun eigen pizza te beleggen. Het ziet er bij jullie ook dolle pret uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze werden wel rijkgevuld, de pizza's. Het is inderdaad niet makkelijk om aan ieders "goesting" te voldoen wat het eten betreft. Laat staan in een groot gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik wou dat er een like knop was. Je posts maken me geregeld aan het lachen... Zelfgemaakte pizza's gaan er bij ons ook goed in (al is onze oudste even 'groot' als jouw kleinste)...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, ik ben altijd zo blij als ik merk dat het daar bij jullie ook niet altijd rozengeur is: scheidsrechteren, bekvechten, zagen over eten… Zalig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het al eens gezegd, maar elke keer als ik een foto van jullie volledige gezin zie ben ik onder de indruk van hoe de kinderen een perfecte mengeling van hun ouders zijn! Nog niet vaak gezien dat het zo opvallend is :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit doen wij altijd als we met de vrienden op vakantie gaan (6 koppels en 12 kinderen). Altijd een groot succes. Pizza is één van de weinige dingen die mijn zoontje als een muisje eet, dus het komt hier nauwelijks op tafel, maar het is wel leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook een succes. Wat ook zo goed gaat bij ons is kommetjes met verschillende groenten en dan pittabroodjes zelf mogen vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pizza is hier ook een hit, zelf deeg maken en dan beleggen maar :) Vanavond eten we een ander toprecept wat nooit voor gezeur zorgt, want tja ook ik ben zo'n moeder die zegt dan eet je maar niet als je het niet lust....Dit is mijn tip als de kids van pasta houden! https://nl.pinterest.com/pin/220394975492552793/ ( ook heel makkelijk in de ochtend te maken en dan eind van de middag in de oven en pasta koken, handen vrij tijdens het spitsuur ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Inderdaad echt heerlijk Anne :p een toppertje voor verjaardagsfeestjes. En de hartvormige, zo lief. Voor de rest helemaal herkenbaar, van de haloumi of quinoa... Wij hebben drie boys tussen (6,4,1) met andere gastronomische wensen dan hun ouders. Maar ondertussen raken ze toch maar vertrouwd met alle soorten gezonde voeding. Ben benieuwd wat jullie kiezen als week-ontbijt (het weekend zag er fantastisch uit) of in de lunchboxen. Best een uitdaging vind ik toch. Blijf verder schrijven want ik vind het heel leuk, inspirerend, oprecht en bemoedigend als moeder van een (relatief) groot gezin! Ik blijf je lezen zelfs na een vermoeiende dag. Dan is het fijn dat foto's zonder geluid komen (dat denk ik toch vaak als ik er maak van onze luide musketiers) :)

  BeantwoordenVerwijderen