woensdag 11 mei 2016

We komen op teevee, hoezeee ;-)


Of er een TV-ploeg mocht komen filmen bij ons thuis? Euh...ja....ok...waarom  ook niet...Ziet iedereen meteen dat thuiskomen met vijf kinderen best een uitdaging is maar anderzijds ook weer niet onmogelijk is. Al waren we wel slecht begonnen door de TV-ploeg een dik half uur te laten wachten...Want serieus...om half vijf thuis zijn en de kinderen hebben opgehaald...dan zou ons leven een beetje te rooskleurig worden voorgesteld :-D. (en dat verklaart direct mijn uitgewaaide kop...no make-up and no-filter...OMG!) Hieronder de introductie tot de reportage met vanonder, moesten jullie zin hebben om eens binnen te piepen, de link met de volledige reportage. En ik kan het toch niet laten om mijn bescheiden, nuchtere Vlaamse roots effe te laten boven komen, maar dat van die bekendste mamablogster...seriously?


In KrisKras maken we vanavond kennis met Anne Cornut uit Vilvoorde. Zij heeft 5 kinderen en is de bekendste mamablogster van Vlaanderen. 
Vijf kinderen opvoeden is een al meer dan fulltime-activiteit. Toch vond Anne 5 jaar geleden de tijd om te starten met een blog: 'Mama van Vijf'. En die is intussen bijzonder populair geworden. Elke maand bezoeken zo’n 55.000 unieke lezers de blog van Anne. Ze werd genomineerd voor de blogawards van Weekend Knack en haast elk tijdschrift of elke krant heeft artikels aan haar gewijd. “Er is veel reactie op het feit dat ik 5 kinderen opvoed. Veel mensen vragen zich af hoe ik dat doe. En dan vragen ze vooral veel tips”, aldus Anne Cornut.
Omdat ze overdag uit werken gaat schrijft Anne voor haar blog tussen 22u en 1u ’s nachts. Dagelijks behandelt ze zo’n 35 mails. “Ik krijg vaak mailtjes van mensen die een nieuw samengesteld gezin vormen en die in één keer in dat grote verhaal terecht komen. En dan stellen ze me hierover vragen. Kan je met 5 kinderen wel een leuke vakantie doen en waar kan je terecht? Ik probeer dan aan te tonen dat dat best mogelijk is”, aldus Cornut in KrisKras. Het volledige verhaal van Anne, haar gezin en haar blog krijg je straks in KrisKras. Link naar de reportage


29 opmerkingen:

 1. Maar echt, supertof! :-)

  En hoe zelfs jouw wasmanden er kleurrijk en leuk uit zien, blijft me telkens weer verbazen. Bij lijkt dat dan eerder op een stort! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, zo tof, bewegende beelden van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 35 mails per dag voor advies? Dat is pas een fulltime job (haha). Wij zijn het laatst op TV geweest in 2010 en voor het eerst in 2005. Een hele dag filmen op een snikhete dag in 2010 voor een (ik denk)kwartiertje op Tv en ik was hoogzwanger. Sindsdien heb ik op alles nee gezegd. Gisteren was ik bv. heel even op Mnm met een simpel verzoekje en kreeg ik die dag ook telefoon van een krant. Maar ik heb gezegd dat het echt niet hoefde. Tot grote spijt van mijn kinderen. Mijn tijd is er te kostbaar voor, maar ik zie dat jij er wel van kan genieten. Dat is super en dan kunnen wij ook mee genieten ;-). Maar ik denk dat de rust in een gezin op een gegeven moment toch belangrijker wordt en zeker naarmate ze ouder worden. Niet elk kind vind die aandacht leuk namelijk.
  Maar de jouwe zijn nog kleintjes dus dat is nog niet aan de orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!! En laat die Vlaamse bescheidenheid maar achterwege: you're the best! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk om te zien. Kindjes zijn veel werk, maar tegelijkertijd ook zalig en jij geeft dat zo goed weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat hebben jullie weer es goe gedaan! Top��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk!! Ben mom van 9 (negen) en oudste is een jaar jonger als jongste dochter. Soms was het hectisch,maar de meeste zijn de deur uit.
  Moest soms lachen als mensen zeiden: Negen?? Hoe doe je dat??? Wel, we kregen ze niet allemaal tegelijk en er waren 9 maanden zwangerschap, dus tijd om je voor te bereiden. Mensen waren meer in paniek dan wij,haha.
  Groet en ook aan je hubbie en vrolijke vijftal!!
  Bye!!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk om eens jullie stemmen te horen! Topgezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk om eens jullie stemmen te horen! Topgezinnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super filmpje :-)
  Ik vind Kato heel grappig als ze de uitleg geeft waarom ze niet te veel croque monsieurs heeft gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Raar om jullie stemmen te horen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk filmpje! Ik vind het super dat er zo'n relaxte sfeer heerst thuis. Daar streef ik -met slechts drie kinderen - ook naar, maar dat lukt me helaas niet altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi ik volg al een hele tijd je blog en is inderdaad tof om je stem eens te horen en die van je kids .Super allemaal maar wat ik me wel afvraag is .Als je fulltime werkt hoe kan je dan om 4.30 of beetje later al thuis komen met al de kids? Start jij dan heel vroeg in de morgen of zo ? Ik heb echt bewondering voor mensen met een groot gezin echt wel maar het zou echt niet voor mij zijn , maar gelukkig is niet iedereen gelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Isabel, ik werk als key account manager wat wil zeggen dat ik mijn agenda zelf beheer en ook 's avonds kan doorwerken. En er zijn dagen dat ik later doorwerk of latere meetings heb en dat mijn man de kinderen ophaalt

   Verwijderen
  2. Ik had al zo een vermoeden dat je beetje zelf kon bepalen .Des te beter natuurlijk voor jullie.Keep on going girl .groeten en fijn pinksterweekend

   Verwijderen
 14. Wat een leuke reportage!
  Zou een mens doen twijfelen om voor nog een baby'tje te gaan (lees: mijn twee jongste zouden dat niet erg vinden ,-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Keileuke reportage en fijn je stem eens te horen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! En ik vond dat helemaal niet raar om jullie stemmen te horen! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo leuk om het ook eens bewegend te zien ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel leuk filmpje! En ook een beetje ontroerend :-) Toch een traantje weggepinkt. Doe zo verder zou ik zeggen. Jullie kinderen stralen!!!

  BeantwoordenVerwijderen