zondag 12 juni 2016

Bloggersweekend in FrieslandIk weet niet hoe het bij jullie zit maar ik volg best wat Nederlandse blogs. Buiten het feit dat het lekker weg leest omdat we dezelfde taal spreken, vind ik het ook inspirerend om blogs te lezen met een Nederlandse invalshoek. En sowieso zijn Nederlanders zoveel sterker in het online verhaal dan de Belgen dus het leek mij superleuk om een kennis te maken met een Nederlandse mamablogger en ervaringen uit te wisselen. Zo gezegd zo gedaan en na het nodige heen en weer mailverkeer sprong ik samen met Lobke van leuke wereld in de auto en reden we richting Friesland, meer bepaald naar Ijlst waar Wimke Tolsma woont die al een paar jaar de succesvolle mamablog Wimke runt.

Aangezien we nog nooit in Friesland waren geweest kregen we de kans van toerisme Friesland om samen met Wimke een paar leuke activiteiten uit te testen zoals zelf met een bootje het meer op te gaan en een heuse vaarroute te varen. In Friesland heeft zo goed als iedereen een eigen boot en wordt deze echt als transport en recreatiemiddel gebruikt. Voor zij die denken dat ze niet kunnen varen...dat was heel snel aangeleerd...het kaartlezen daarentegen  :-). Ik ben sowieso van plan om ooit een 'watervakantie' in Friesland te ondernemen met de kids. Lijkt mij superleuk om de 11 steden tocht met een eigen boot te varen of om zeilvakantie te doen met het hele gezin.

Ook weekendje in Friesland gepland? Hieronder vind je een paar tips en adresjes

1. Er zijn heel wat plaatsen waar je een bootje kan huren. Wij huurden het bij Waterpark Ter Herne 
2. Een absolute must-do is een picknick mand reserveren bij Picknickers 
3.Lekker tapas eten deden we bij Cook en Ny in Sneek en we kregen een ware suikershot bij de high tea in het  Centrum Lemmer
4. We sliepen in Vakantieboerderij Broeresloot waar je ook bootjes kan huren en waar je hartelijk welkom bent met kinderen. Ze verhuren vooral appartementen 
6. Zin in originele boerderijactiviteiten dan kan je terecht bij Boerderijrecreatie.nl 

En nog een dikke dank je wel aan Friesland .nl die deze leuke blogtrip mogelijk maakte.

Fotocredits: Wimke, Lobke en mezelf want delen is gewoon veel leuker :-)

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke uitstapjes zeg!Ik ga zo meteen ook eens bij de anderen kijken naar hun verslagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er leuk uit! Dan waren jullie vlakbij. Ik kan je als echte Friezin wel vertellen dat de meeste Friezen geen eigen boot hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk met zn drieen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig zo met drie blogdames. (Ik lees al lang mee op je blog omdat je ook een mama van 5 bent net zoals ik) Het valt me wel op dat de laatste tijd alles gesponsoord is over wat je blogt en daarmee lijkt alles minder spontaan beleefd, maar ik kan het mis hebben...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het spijt me Danielle dat je dit zo aanvoelt. Moest je weten op hoeveel samenwerkingen ik niet inga dan denk ik dat je zou verschieten. Ik probeer zo authentiek en transparant mogelijk te zijn maar ik besef dat ik hier nooit voor iedereen goed zal kunnen doen.

   vriendelijke grtjs

   Anne

   Verwijderen
  2. Hoi Anne, bedankt voor je antwoord, ik denk dat het in Belgie ook meer zo werkt met blogs, dat bedrijven via jullie blogs extra aandacht proberen te krijgen. Voor mij was het gewoon een puntje wat mij al langere tijd opviel. Ik kreeg het idee dat ik minder zag van het echte spontane leven. Maar ik snap dat het voor jou ook lastig is hoor over wat wel en wat niet. groetjes Danielle

   Verwijderen
 5. Het was supergezellig Danielle! Een weekend dat we niet snel zullen vergeten en meer dan spontaan beleefd hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk. Ik heb vorige zomer een paar dagen Friesland gedaan, puur omdat de streek er in Wimkes posts zo mooi en leuk uitzag. En hoewel het slecht weer was, hebben we hier suuuperhard van genoten! Geen boottochtje helaas maar wel een prachtige fietstocht, leuke dorpjes, appeltaart met ijs, veerpontjes, heerlijk Indonesisch,.... Ik wil deze zomer absoluut terug!!
  Zo tof dat je met Wimke op stap bent kunnen gaan, ik volg haar blog ook al lang en lijkt me een supertoffe madam :-)
  En inderdaad, ik volg ook veel Nederlandse blogs, het leest altijd zo vertrouwd maar toch licht exotisch, hehe.

  BeantwoordenVerwijderen