zondag 19 juni 2016

Plantjes kopen

De kamerplant is al even aan een opmars bezig en na het zien van zoveel inspirerende plaatjes op pinterest vond ik dat het tijd werd om onze collectie wat up te daten. Dus ik sprong samen met een deel van de kroost in mijn auto op weg naar het tuincentrum, zelf een platte band hield ons niet tegen (waar komen die spijkers toch vandaan?). Aangekomen, sjeesden we door het enorme aanbod en voor de kenners onder jullie, na veel wikken en wegen viel de uiteindelijke keuze op volgende planten; een Eucalyptusplantje, een Aloë Vera, een Yucca, een Sanseveria, een Hedera Helix en een Schefflera Amate. Het leuke was dat mijn favoriete planten vaak de goedkopere exemplaren waren :-). Nadeel is dan weer dat kamerplanten water nodig hebben en dat zal nog mijn grootste challenge zijn. Ik ben er namelijk ooit in geslaagd om een cactus zijn laatste adem te laten uitblazen. Wat misschien ook een prijs in volhardendheid verdient denk ik dan, al was het vooral nonchalance :-) :-) Soit...binnenkort zien jullie het resultaat van deze groene golf in mijn interieur. Maar eerst ga ik een afspraak maken bij de bandencentrale, zo nonchalant ben ik dan toch niet blijkbaar ;-)

8 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awel. Dat ben ik nu ook van plan binnenkort. Meer groen in huis :-). Maar ik ben er ook geen goede in. Ook ik laat cactussen dood gaan :-(.
  En ik moet dringend met onze auto naar de schouwing, maar ik heb daar zo een hekel aan ! Dat is echt een uitsteller.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook net wat groen gekocht voor ons terras op de eerste verdieping op te fleuren. Daar kan ik toch van genieten. Al hoop ik dat het sterke planten zijn, want ik vergeet na een tijd er steeds voor te zorgen *oeps*.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie planten, fleurt alles op en ook nog eens zuurstof extra in huis :) tip: je kan een van de kinderen het taakje geven om elke zaterdag de planten water te geven bijvoorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie planten hebben jullie gekozen.Ik wil er ook enkele hebben als ik verhuist ben.Misschien een herinnering in je smartphone zetten om je planten water te geven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan misschien elk kind verantwoordelijk stellen voor een plantje :-)
  Ik giet mijn planten elke woensdag en in het weekend. Lukt me goed om het zo te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rooster maken en ook je kinderen de planten water laten geven :D

  BeantwoordenVerwijderen