zondag 26 juni 2016

Paletas in Rode Duivel kleurtjesSinds onze trip naar Berlijn vorig jaar ben ik helemaal fan geworden van Paletas ijsjes. Oorspronkelijk komen deze popcicles uit Mexico maar ik leerde ze kennen in Berlijn. Je vindt ze daar in de gekste smaken en kleuren. Het stond al bijna een jaar op mijn to do lijstje om mij er ook eens aan te wagen al heb ik er wel voor gekozen om de smaken kindvriendelijk te houden en geen suiker te gebruiken. Om een beetje in het thema te blijven vandaag en omdat ik een ongelooflijk voetbalgekke zoon heb kwam ik uit op dit ijsje in onze Belgische kleuren. Hieronder vind je het recept maar voel je vooral vrij om met andere smaken en kleuren te experimenteren. Het enige wat je nodig hebt is een blender, een diepvriezer en een portie geduld.

Ingrediënten:

Aardbei-ijs:
- 150 gram bevroren aardbeien (ik vries er altijd een paar in als ik er verse koop)
- 100 ml kokosmelk
- eetlepel honing

Mango-ijs:
- 150 gram bevroren mangoblokjes ( je vindt dat gewoon in de diepvriesafdeling van je supermarkt)
- 100 ml kokosmelk
- eetlepel honing

Bosbessen-ijs:
- 150 gram bevroren bosbessen (vind je ook in de diepvriesafdeling)
- 100 ml kokosmelk
- eetlepel honing

Benodigdheden:

- Krachtige blender
- IJsvormpjes
- Diepvriezer

Bereidingswijze:

Mix de ingrediënten voor het aardbei-ijs. Giet de vormpjes voor 1/3 de vol en zet 45 minuten in de diepvriezer. Herhaal dit voor het mango-ijs en het bosbessen-ijs. Als het vormpje vol is steek je er de stokjes in en zet je nog eens 45 minuten in de diepvriezer. 
Wanneer je de ijsjes wilt ontvormen volstaat het om de vorm even in heet water te dompelen en dan komen de ijsjes er perfect uit.

En bonus: dit zijn gezonde ijsjes...dus geen schuldgevoel wanneer je er meer dan eentje naar binnen werkt als je naar al die voetbalmatchen van de Rode Duivels kijkt straks :-)

8 opmerkingen:

 1. Ik maakte er gisteren ook met kokossmaak. Lekker, maar wel niet zo mooi als die van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik maak er regelmatig van watermeloen maar aan iets anders heb ik me nog niet gewaagd. Ik ben benieuwd of ze hier ook zo in de smaak gaan vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak er regelmatig van watermeloen maar aan iets anders heb ik me nog niet gewaagd. Ik ben benieuwd of ze hier ook zo in de smaak gaan vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het doet me een beetje denken aan de ijsjes die ik vroeger maakte van Petit Gervais :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, waar vind je die ijsvormpjes? Ik ben er al een tijdje naar op zoek, maar niet te vinden in de Hema's, Blokkers en aanverwanten... Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi San, ik vond ze bij lunchbar Cantine in Vilvoorde. Ze verkopen daar ook een beperkt aantal decospullen en boeken. Grtjs Anne

   Verwijderen
  2. Hoi San, ik vond ze bij lunchbar Cantine in Vilvoorde. Ze verkopen daar ook een beperkt aantal decospullen en boeken. Grtjs Anne

   Verwijderen
 6. keitof idee!! hier in Amerika popsicle vormpjes te over, dus dat heb ik alvast! een goed idee voor de volgende wedstrijden!! en tout court natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen